Suplement diety WITAMINA K2 MK-7 + D3 SUPERIOR w sposób synergiczny łączy ze sobą dwie rozpuszczalne w tłuszczach witaminy, K2 (w postaci tzw. MK-7) i D3 (w postaci cholekalcyferol z lanoliny). Takie połączenie wywiera pozytywny wpływ na gospodarkę wapniowo- fosforanową organizmu. Witaminy współdziałają na rzecz mocnych kości, tkanek i mięśni. Witamina K2 MK-7 pozyskiwana jest z natto – ziaren soi, poddawanych naturalnemu procesowi fermentacji za pomocą bakterii Bacillus, natomiast witamina D3 pozyskiwana jest z lanoliny. W celu zwiększenia biodostępności, składniki suplementu diety WITAMINA K2 MK7 + D3 SUPERIOR zostały rozpuszczone w oleju sojowym* i zamknięta w żelowej kapsułce. Obecność w kapsułce naturalnych tłuszczów zwiększa ich aktywność w organizmie i wpływa na lepsze wchłanianie witamin. Suplement przeznaczony jest dla osób dorosłych i młodzieży po 12 roku życia.
Witamina K2 (menachinon-7 MK-7):
• pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, stawów i naczyń krwionośnych,
• przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi,
Witamina D3 (cholekalcyferol):
• przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i zębów,
• pomaga w utrzymaniu prawidłowej absorpcji i wykorzystaniu wapnia i fosforu,
• wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu wapnia we krwi,
• wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego,
• przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mięśni.
Dzienna porcja (1 kapsułka) zawiera:witamina K2 (MK-7, menachinon-7 z natto) – 120 µg – 159,6% RWS*, witamina D3 – 2000 j.m. – 50 µg – 1000% RWS*.
*% realizacji Referencyjnych Wartości Spożycia
Sposób użycia:
Zaleca się stosowanie 1 kapsułki dziennie, najlepiej wieczorem, podczas posiłku lub bezpośrednio po jedzeniu.
Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zrównoważony sposób żywienia i prowadzić zdrowy tryb życia.
Ekonomia produktu:
Butelka zawiera 120 kapsułek miękkich / suplementacja 120 dni
Składniki:
witamina K2 MK7, witamina D3 (z lanoliny), olej sojowy, żelatyna, gliceryna, woda oczyszczona.
Produkt został zoptymalizowany pod względem bezpieczeństwa zastosowanych składników pomocniczych.
Wskazania:
• Choroby serca, zawały i choroby układu krążenia,
• Osteoporoza , demineralizacja kości, krzywica, skrzywienia kręgosłupa,
• Zaburzenia w funkcjonowaniu układu odpornościowego,
*Olej sojowy zawiera egzogenne kwasy tłuszczowe NNKT. Wspomagają one naturalną regulację prawidłowego poziomu cholesterolu. Kwas omega-3 obecny w oleju redukuje zły cholesterol, a inne kwasy tłuszczowe, takie jak kwas palmitynowy, oleinowy, beta-sitosterol, zmniejszają poziom złogów cholesterolowych w żyłach, nawet o 15%. Tym samym olej sojowy wpływa na zmniejszenie ryzyka zachorowań na miażdżycę, chorób serca oraz udaru mózgu.